Ridekurs – påmeldingen har startet!
Kursene starter 2. september og vil ha totalt 17 timer før jul, inkludert 2 teoritimer.
Det er mulig å dele opp betalingen i to.
Aldersgrense er fra 7 år og oppover. Det kan være vektbegrensning, alt etter hvor vektbærende hester vi har på stallen. Ta kontakt hvis du er usikker.
Kursoppsett:
Kursene vil inneholde alle prinsipper innen klassisk dressur på de forskjellige nivåene. Men enkelt forklart er dette inndelingen:
Nybegynner
For deg som er helt fersk
Travkurs
Behersker trav på egen hånd, skal lære å galoppere
Galoppkurs
Behersker galopp på egen hånd
Intro sprang
For deg som behersker alle gangarter godt og er interessert i å begynne grunnleggende ridning inkludert noe sprang. (Max 5 elever pr time)
Intro dressur
Introduksjon til grunnleggende dressur.
(Max 5 elever pr time)
Voksenkurs
Kurs for voksne – kan være forskjellig nivå – ta kontakt
Er du usikker på hvilket nivå du passer inn på, ta kontakt så hjelper vi deg.
Hva kan du forvente?
Vår visjon er å formidle ekte hestekunnskap med fokus på hestevelferd og harmoni mellom hest og menneske.
Klassisk ridning, også kjent som klassisk dressur, er en ridestil som stammer fra antikkens ryttertradisjoner.
Grunnprinsippet i klassisk ridning er å oppnå balanse og harmoni mellom hest og rytter. Rytteren må være i stand til å kommunisere med hesten ved hjelp av svært lette hjelpere (signaler) som setet, vekten, bena og tøylene.
Dette krever en helhetlig forståelse av ridningens teori, samt hestens psykologi og anatomi.
Hesten er et levende vesen som både tenker, føler og kommuniserer. Det er viktig at elevene lærer å kommunisere med hestene, både fra bakken og i salen.
Vi vil derfor bygge opp undervisningen til å være en variasjon mellom ridning, kommunikasjonstrening og teorikunnskap.
Stallen er også en sosial arena for barn og ungdom, så vi vil ha fokus på la elevene bli kjent med hverandre, og utvikle gode relasjoner til andre med samme interesse.
God dyrevelferd er veldig viktig for oss, og vi brenner for å lære bort solid og bærekraftig hestekunnskap, som gir gode opplevelser for både hest og menneske.
VIKTIG INFO
Oppmøte og avslutning
- De som rir på første time kl. 16:30 må møte opp i rideskolestallen senest 5 minutter før ridetimen begynner, altså kl. 16:25.
- De som rir på siste time må påregne litt tid til å leie hestene opp i stallen og sale av.
- Av og til skjer det ting som gjør at ridetimen blir noe forsinket, for eksempel fall fra hest. Vi prøver så godt vi kan å holde tiden, og det er viktig at elevene fortsatt møter opp til sine ridetimers oppsatte tidspunkt.
Hva slags utstyr må rytterne ha på?
- Sko med markert hæl/ridesko/ridestøvler, slik at ikke foten glir gjennom stigbøylen. Det er ikke tillatt å ri med joggesko.
- Hvis man har ridesko istedenfor ridestøvler anbefaler vi bruk av leggchaps for bedre støtte av leggen.
- Vi anbefaler å bruke ridehansker for å beskytte huden på fingrene og for å få bedre grep om tøylen.
- Vi anbefaler å ha egen sikkerhetsgodkjent ridehjelm. Sikkerhetsgodkjente ridehjelmer får du i hestebutikker. Hjelmer som har vært utsatt for kraftige støt etter fall bør byttes ut for å sikre best mulig sikkerhet for rytteren.
- Sikkerhetsvest er påbudt for ryttere under 18 år. Sørg for at vesten passer – forhør deg i en hestebutikk eller med ridelæreren.
- Klær tilpasset temperaturen. Det blir kaldt om vinteren selv om vi rir i ridehall, så sørg for å ha med varmt yttertøy.
Ha med foresatt til å leie på timen
- Nybegynnere må ha med seg en som kan hjelpe til det første semesteret. Det kan være en forelder, et voksent søsken, eller en annen voksen.
- Du vil på opplæring, og vi har alternativer dersom du opplever dette som veldig vanskelig.
- For de som har ridd litt er det fint om de, når de har med seg en voksen, kan ha noen ved siden av seg når man leier til og fra stallen til ridebanen. Det kan også være greit å få hjelp til å holde hesten når man skal stige på. Når man har blitt mer erfaren og trygg på hestene kan elevene klare seg fint alene.
Teoritimer
- Det er teori 2 ganger i løpet av et semester. Teorien omhandler sikkerhet med hest, horsemanship, anatomi, sykdomslære, hestens utstyr, påsaling og generell stallrøkt.
- Teoritimene er en viktig del av det å bli god til å ri. Gjennom dette får rytterne en helhetlig forståelse av sporten vår, hestevelferd og hvordan ta vare på en hest på egenhånd.
Å falle av hesten
- Det å falle av hesten er en del av det å lære å ri. Det skjer med alle – store og små, nybegynnere, erfarne og ridelærere.
- Ridning stiller store krav til balansen, og det er ikke alltid at hest og rytter går samme vei. Hestene kan bli skremt, og dette betyr ikke at hestene er slemme. Hesten er et fluktdyr av natur og deres instinkt er å løpe fra det som er skummelt.
- Her på rideskolen, som på mange andre rideskoler, har vi tradisjon for at når man har falt av hesten tar man med kake (eller boller, muffins, frukt, etc.) til partiet sitt neste gang man kommer på ridetimen.
Ro på ridetimene
- For elevenes sikkerhet minner vi om at ridelæreren er en voksen og hestekyndig person som har det fulle ansvaret på timene. Innblanding fra sidelinjen er ikke tillatt.
Ta igjen timer?
- Det er ikke mulighet for å ta igjen tapte timer.
Forsikring
- Trondheim Hestesenter har ansvarsforsikring for sin virksomhet. Det er opp til den enkelte elev å tegne privat ulykkesforsikring i tillegg, noe vi anbefaler.